ВЪРХОВА ФОРМА ЗА 2-3 СЕДМИЦИ!!!

   Изведнъж се досещате че са останали едва 2-3 седмици до следващото ни ходене на скали или състезание. Mесте във форма и много ви се иска да пресечете приказките, че ще се концентрирате върху бирите и 6+ може би. Макар и невероятно историята ни показва че катеренето е уникален "спорт" в който може да "наберете" много бързо. С някои хитри тактики  само за 5-7 тренировки, може да се стегнете и да се наслаждавате на адреналина и постиженията си!

 

    Главната причина това да се случва е мускулната памет. Може да се чувствате супер слаби, но с малко укрепваща тренировка ще "събудите" старите мускулни влакна. Това прилича на старо растение което сте забравили да поливате(тренирате). Корените, стъблото и короната са там, просто добавете малко вода(тренировка) към системата и ще видите как листенцата отново се показват. Въпреки това трябва да сте много търпеливи, за да не задръстите фибрите с прекалено много млечна киселина, което ще разруши всичко!More...

   1.Кръвообращение:
 Концентрирайте се колкото е възможно над къси лесни движения и малки почивки между тях. Тази тренировка трябва да е супер лесна, трябва просто да изтощи мускулите и да размърда кръвта. Не е необходимо да се изпомпват, само да отворите отново кръвоносните съдове и да избегнете млечната киселина.

   2.Възстановяване:

 За да възстановите максималната си сила потренирайте на кампуса или болдар от по два движения. Трябва да правите по 50-100 движения в началото на всяка тренировка, за да се пренастроят отново нервните окончания. Ще се мотивирате много като видите бързите резултати!

   3.Настройки на техниката:

 Проучете какъв тип катерене ще ви е необходим; ръбчета/полу пречупване, вкарване на колена/високи стъпвания, надвеси и др. Трябва да тренирате същия стил какъвто очаквате да ви се предложи.

   4.Разтягане&Масажи

 Ако сте се измързелували със сигурност схващанията и вдървеността ще са на лице. Разтегнете след тренировка и между опитите си това ще подобри гъвкавостта ви. Също може да направите и малко масажи за отпускане и за да размърдате кръвта из старите травми.

   5.Екипировката:

 Провери старата екипировка, ако е необходимо купете си нещо ново, ще ви вдъхне енергия. Вземете си течен магнезии. Освен това е добре да избягвате досега с водата преди катерене ако не искате пръстите ви да са "меки" :)

   6.Изберете си маршрути:

 Погледнете гидовника да разучите най-подходящите маршрути за вас. През уикенда ще можете да изкатерите 10-15 от вашето ниво. Изберете си тези които познатите ви с подобна височина и пол вече са изкатерили onesight.

   7.Диета:

 Има прекалено малко време за отслабване, въпреки това внимавайте с какво се тъпчете след тренировка. Време е да спрете с боклуците от менюто!

   8.Психика:

 Опитайте да си припомните мотивацията и чувството от най-добрите си катерения. Правете го в автобуса, преди тренировка или преди да заспите. Спомнете си какво е да сте на върха!

   9.Сън и мързел:

  Повечето от нас имат трескав начин на живот и използват ваканцията за презареждане. Ако наистина искате да подобрявате постиженията по това време е добре да започнете 2-3 седмици по-рано. Опитаите най-доброто което можете и пропуснете всичко което може да почака докато се върнете.

   10.Забавлявайте се:

 Опитайте да потренирате с по-слаби партньори като така ги надъхвате и тях! Катерете неща които сте мъчили отдавна.

 Това е статия преведена от 8a.nu , надявам се да е полезна и да катерим още по-здраво!

Пиши
Реклама
averibeers irun.bg

Varna Climbing ©2012 Всички права запазени